НОВИНИ

Връзка с нас

Адрес:
гр. Ямбол, п.к. 8600
43, бул. Европа
тел. +359-46-901-445
тел. +359-46-901-446
тел. +359-46-901-555
факс. +359-46-901-690

post image

Великденски подарък от "Язаки България"

Йордан Петров Велчев - маркировач в Производство 1 в завода на "Язаки" в гр.Ямбол е големият късметлия, който вече се радва на новата си придобивка - Рено Сценик от фирмения автопарк. Днес, в присъствието на медии, управителят на компанията г-жа Рома Будриене и мениджърският екип, стана ясно кой от лоялните служители на фирмата ще получи подарък по повод изминалите великденски празници.
Името на късметлията изтегли Йоан Аврамов - началник смяна Производство 2 в Ямбол, а ключовете за автомобила бяха връчени от управителя малко след церемонията.
С цел осигуряване на прозрачност, на събитието присъства и нотариус Миглена Доненчева.
"Да бъдеш доставчик на клиенти като Форд, Рено и Мерцедес е огромна отговорност и Язаки не може да си позволи компромиси с качеството и сроковете за изпълнение. В центъра на добрите ни резултати стоят нашите служители и тяхната усърдна работа. По този начин искаме да им благодарим и стимулираме към още по-високи резултати", това заяви по време на церемонията управителят г-жа Будриене.
От своя страна Десислава Николова - мениджър "Човешки ресурси", припомни критериите за участие и уточни, че общо от заводите на фирмата в Ямбол и Сливен, право на участие имаха 728 души.
Честито на колегата! Пожелаваме му със здраве да се радва на новата си придобивка!

post image

„Язаки България“ ЕООД със сертификат за приоритетен инвестиционен проект

На 1 март в София изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев връчи на г-н Владимир Седларски – оперативен мениджър на завода на „Язаки“ в Димитровград, сертификат за приоритетен инвестиционен  проект.

Сертификатът се връчва по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, във връзка с новия завод на фирмата край Димитровград.

В проекта на „Язаки“ е заложено при достигане пика в производството, да бъдат разкрити около 3 000 нови работни места, както и инвестиции в дългосрочни материални активи.

Съгласно законодателството, като приоритетни се класифицират инвестиционните проекти,“които се отнасят до всички сектори на икономиката, съгласно изискванията на Регламент (ЕО) № 651/2014 и са особено важни за икономическото развитие на Република България или за регионите в страната“.

С връчването на сертификата, държавата се ангажира да предоставя на „Язаки България“ административно обслужване със съкратени срокове, подпомагане обучение за придобиване на професионална квалификация на новоназначените служители и други облекчителни мерки.

post image

2017-та - Година на Качеството в "Язаки България"

“YBE Качество – силата на успеха!”

Това е мотото, под което ще протече 2017-та година, която бе обявена за Година на качеството в заводите на „Язаки“.

Авторът на слогана, избран сред всички постъпили предложения, е Петя Бъчварова  от отдел Качество в гр.Ямбол.

В понеделник, 09.01.2017 г. тя получи фирмени подаръци от Десислава Николова – мениджър „Човешки ресурси“.

Наред с това, като признание за нейната инициативност и креативност, Петя Бъчварова ще получи и паричен бонус.

Поздравления към нея отправиха също и Златина Карамаркова от отдел „Качество“ и Николай Диланов – мениджър на отдела.

Инициативата Година на качеството продължава с пълна сила през следващите месеци.

Съгласно приетите правила и регламент, на всяко тримесечие ще се определя по един оператор или една група, която е показала най-качествена работа.

Критериите за оценка са следните:

За П1 и П2:

1. Ефективност;

2. Червени етикети;

3. Коректност в регистриране на скрап;

4. PPM;

5. Резултати от одити (Moto, 5S, Layered Audit);

За П3 и инспектори Качество:

 1. Рекламации от клиента;

 2. Вътрешни рекламации;

 3. Резултати от одити;

За Техници Поддръжка:

 1. Ключови показатели;

 2. Качество на превантивна поддръжка;

 3. 5S;

Склад:

 1. Престои в П1 за 4-та зона (липса на кабел);

 2. Коректност в складовата наличност;

 3. 5S;

Наградите за победителите са:

Екскурзия в популярна  Туристическа дестинация в  България за 2 дни.

Отправяме поздравления към Петя Бъчварова за избора на мото и пожелания към всички колеги за успешно представяне в Годината на качеството!

post image

Поредно отличие за "Язаки България" в Ямбол

2016-та година приключи успешно за „Язаки България“ ЕООД с поредно признание за инвестициите, направени в област Ямбол.

На заседание на Областния съвет за развитие на 22.12.2016 г. областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов, кметове на общини и представители на работодателски организации връчиха награди на най-изявените инвеститори за изминалата година.

Конкурсът „Инвеститор на годината” се организира за единадесета поредна година, а целта му е да популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол.

По този повод областният управител приветства гостите с думите: „И тази година в област Ямбол бяха направени значителни инвестиции. Отличените в тази инициатива на Областния съвет за развитие са само част от успешно работещият бизнес в Ямбол и региона. Убеден съм, успешни инициативи ще има и през следващата година и област Ямбол ще е отново привлекателно място за инвестиции”.

Според регламента на конкурса фирмите бяха номинирани в три категории – Големи предприятия с 250 и повече заети лица; Средни предприятия от 50 до 249 заети и Малки предприятия с до 49 наети лица.

„Язаки България“ ЕООД получи отличие в категорията „Големи предприятия“ заради инвестициите си от близо 8,3 млн.лв. за удължаване на производствените линии, 6 млн.лв. вложени за социалните придобивки на своите служители, както и разкриване на нови работни места.

От името на управителя на компанията г-жа Рома Будриене, отличието получи г-жа Десислава Николова – мениджър „Човешки ресурси“. Тя използва възможността да благодари за признанието и подчерта, че компанията не само продължава да инвестира в производствените си мощности в Ямбол и областта, но и вече се разраства към други региони в страната, с което се нарежда сред най-големите работодатели в цяла България.

post image

Президентът на Язаки Европа в България

На 06 и 07 декември на посещение в пилотния завод в гр.Стара Загора бе д-р Хорст Рудолф – президент и главен изпълнителен директор на Язаки Европа.

Поводът за посещението му бе Gate 3 review – среща за запознаване с хода на подготовката на пилотния завод за производство на кабелни инсталации за новия клиент на Язаки България.

По време на визитата си, д-р Рудолф, заедно с другите представители на Язаки Европа имаше възможност лично да се запознае както с пилотния завод в Ст.Загора, така и с напредъка по изграждането на завода в Димитровград (YBED).

Това е второ посещение на президента на Язаки Европа в страната, като последното такова е било през 2015г., когато България е била домакин на годишното  QCC състезание.

post image

На 08 и 09 декември в завода в гр.Ямбол се проведе коледната церемония на „Язаки България“ за големия подарък – лек автомобил Рено Сценик.

На 08 декември, в присъствието на управителя на компанията Рома Будриене, мениджърския екип и нотариус Миглена Доненчева, Венета Венева – председател на Съюза на работниците и служителите, изтегли големия печеливш – КРАСИМИР ВЛАДИМИРОВ ОДЖАКОВ (машинен оператор в П1).

По този повод г-жа Будриене напомни, че събитието се организира като начин компанията да покаже колко много цени своите служители и тяхната работа.

Право на участие в церемонията имаха общо 656 служители на „Язаки“, като условията, обявени публично през м.октомври, бяха следните:

1.            Най-малко 3 г. опит в компанията;

2.            Последната 1г. да нямат отсъствия, с изключение на разрешените от работодателя такива;

3.            Последните 3 години да нямат дисциплинарни наказания или връчен жълт картон.

По време на тегленето, г-жа Десислава Николова обяви, че инициативата не е еднократна – друг лек автомобил Рено ще бъде подарен на служител на фирмата по повод великденските празници през 2017-та година.

Късметлията в тазгодишната церемония Красимир Оджаков, който работи в компанията от 2009 г., остана изключително изненадан от неочаквания подарък за Коледа.

Заедно със своята съпруга, на 09 декември той получи ключовете за новата си кола лично от управителя, като сподели огромната си радост и изказа признателност към ръководството на „Язаки“.

post image

"Язаки България" ЕООД с награда от БТПП

Поредна награда за "Язаки България" ЕООД. На специална церемония в гр.София на 1 декември г-жа Десислава Николова - мениджър "Човешки ресурси" получи от името на управителя награда на Българската търговско-промишлена палата в категорията "Топ 10х6 - фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2015 г. в националните райони за планиране" за Югоизточен район.
На събитието в столицата като представител на "Язаки" присъства и г-н Владимир Седларски - оперативен мениджър на новия завод на фирмата в Димитровград.
Българската търговско-промишлена палата раздаде своите годишни награди за постижения в икономиката за 23-ти път.
При откриването на церемонията председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов подчерта, че класацията се провежда на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 85% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.
Новоизбраният президент на Република България г-н Румен Радев, който също уважи награждаването, заяви по време на церемонията, че на новия си отговорен пост ще работи за по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от частния сектор и по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес.